
„Tydzień Zdrowia” obchodzony między 9-13 maja w szkole spowodował, że nauczyciele świetlicy wyrazili chęć przygotowania dla dzieci „sklepiku” ze zdrowymi przekąskami.
Te idealne powinny być małe, lekkie, zdrowe i atrakcyjne dla dziecka- czyli dokładanie takie, które gościły w świetlicowym EKO-sklepiku. Duże zainteresowanie sklepikiem pozwala stwierdzić, że nasi uczniowie są z „mądrym jedzeniem” za pan brat. Dzięki różnorodności przygotowanych, zdrowych potraw pokazaliśmy, że taki rodzaj jedzenia wcale nie musi być nudny.
Przekąski, których można było skosztować:
Ciasto bananowe
Ciasto buraczane
Ciasto szpinakowe
Ciasto marchewkowe
Jogurt z musli
Smoothie truskawkowe
Szaszłyki owocowe
Surówka z młodej kapusty
Surówka z kalafiora
Sałatka ziemniaczana
Wrapy warzywne
Sok ze świeżo wyciskanej pomarańczy
Lemoniada
Dziękujemy za bezinteresowną pomoc w przygotowaniach stoiska i sprzedaży produktów uczniom klasy VIII B.
Zebrane pieniądze zostaną przeznaczone na zakup materiałów i pomocy dydaktycznych do świetlicy szkolnej.
Organizatorzy: P. Kruszyńska, J. Linda, A. Trzcińska, A. Prabucki