„Tydzień Zdrowia” obchodzony między 9-13 maja w szkole spowodował, że nauczyciele świetlicy wyrazili chęć przygotowania dla dzieci „sklepiku” ze zdrowymi przekąskami.

Te idealne powinny być małe, lekkie, zdrowe i atrakcyjne dla dziecka- czyli dokładanie takie, które gościły w świetlicowym EKO-sklepiku. Duże zainteresowanie sklepikiem pozwala stwierdzić, że nasi uczniowie są z „mądrym jedzeniem” za pan brat. Dzięki różnorodności przygotowanych, zdrowych potraw pokazaliśmy, że taki rodzaj jedzenia wcale nie musi być nudny.

Przekąski, których można było skosztować:

✅ Ciasto bananowe
✅ Ciasto buraczane
✅ Ciasto szpinakowe
✅ Ciasto marchewkowe
✅ Jogurt z musli
✅ Smoothie truskawkowe
✅ Szaszłyki owocowe
✅ Surówka z młodej kapusty
✅ Surówka z kalafiora
✅ Sałatka ziemniaczana
✅ Wrapy warzywne
✅ Sok ze świeżo wyciskanej pomarańczy
✅ Lemoniada

Dziękujemy za bezinteresowną pomoc w przygotowaniach stoiska i sprzedaży produktów uczniom klasy VIII B.

Zebrane pieniądze zostaną przeznaczone na zakup materiałów i pomocy dydaktycznych do świetlicy szkolnej.

Organizatorzy: P. Kruszyńska, J. Linda, A. Trzcińska, A. Prabucki